tisdag 27 mars 2012


Inspiration
Alla behöver vi den och i dag har jag fyllt på och fått ny inspiration i form av nya och redan tänkta tankar om trender och tendenser som påverkar oss och som kommer att påverka oss ännu mer inom snar framtid.



Ute på skeppsholmens hotell, en liten oas på Skeppsholmen i Stockholm, hade Cay Bond ( journalist, trendanalytiker och författare ) samlat en liten skara personer för lite föreläsning, lunch och diskussioner.
Cay besitter mycket kunskap inom mode, trender, inredning kultur och matkultur och hon är härlig att lyssna på. Hon gav oss en föreläsning, och även diskussionsämnen, inom det som är en het fråga just nu - hållbarhet, hur ska vi leva, äta, konsumera och agera för att bevara och ta vara på vår jord? Och hur påverkar det de branscher vi arbetar och agerar i.
Faktum är att alla större företag inom mode och texil redan jobbar med dessa frågor och det är ofta väldigt komplexa sådana. Ett skandinaviskt initiativ till ett samarbete med dessa frågor är NICE ( The Nordic Initiative Clean and Ethical ) som denna höst arrangerar ett stort, internationellt möte i Köpenhamn under Copenhagen fashion summit 2012.

I matvärlden har man kommit längre och har många förespråkare. En intressant dam är Daphne Miller som har fokuserat under en väldigt lång tid på sambandet mellan natur, mat och hälsa.
Just där vi satt, i den härliga restaurangen på Hotel Skeppsholmen, fick vi också veta att här jobbar man också helst med ekologiska råvaror.
Efter fantastisk, ekologisk lunch som avslutades med en ljuvlig blåbärssorbet var det dags att slänga sig in i vardagen igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar